Wat is Alpe d'HuKids?

Alpe d'HuKids Nederland wil kinderen inspireren door hen te betrekken bij het onderwerp kanker en door kinderen inzamelingsacties te laten doen in strijd tegen kanker. 

Alpe d'HuKids Nederland is een initiatief van Alpe d'HuZes het jaarlijkse evenement in Frankrijk waarbij deelnemers één tot zes keer de bekende Alpe d'Huez op lopen of fietsen om geld op te halen voor KWF Kankerbestrijding. Tijdens dit evenement zijn altijd veel kinderen aanwezig, die meedoen voor een familielid, vriendje of vriendinnetje die met de ziekte wordt geconfronteerd. 

Uitdagend, maar vooral laagdrempelig omdat Alpe d'HuKids Nederland in ons eigen land plaatsvindt. Zo kunnen kinderen samenwerken en het beste uit zichzelf halen in de strijd tegen kanker. 

Binnen Alpe d'HuZes is erkend hoe belangrijk het is dat kinderen zich samen met hun ouders en anderen inzetten. Je bereikt de grootst mogelijke voldoening als je je met hart en ziel inzet voor een ander. Iedereen die betrokken is geweest bij Alpe d'HuKids en Alpe d'HuZes heeft dit aan den lijve ondervonden. De energie die vrijkomt, is met geen pen te beschrijven. Met Alpe d'HuKids Nederland willen we diezelfde energie vrijmaken met kinderen in Nederland.