11-01-2018


Voor het jaar 2018 is er geen landelijke activiteit``.Zondag 1 oktober 2017

Wauw!

 

Het definitieve eindbedrag van Alpe d’HuZes 2017 is €10.381.912,47!

Vandaag is de cheque officieel overhandigd aan KWF Kankerbestrijding / Dutch Cancer Society.

Alle deelnemers, vrijwilligers en sponsoren: bedankt!

Wat zijn we dankbaar dat we samen mooie en verdrietige momenten mochten delen op de Alpe d’Huez. 
    Nieuws bericht  1-07-2017

"HET STOKJE OVERDRAGEN..."Een gezamenlijk bericht van Alpe d'HuKids en Alpe d'HuZes:

                1 oktober: jong en oud maken vuist tegen kanker

 

Zondag 1 oktober wordt een dag waar jong en oud letterlijk en figuurlijk een vuist maken tegen de ziekte kanker. Op deze dag maakt Alpe d’HuZes het eindbedrag van 2017 bekend en overhandigt dit bedrag aan KWF Kankerbestrijding. Tegelijkertijd vindt de tweede editie van Alpe d’HuKids in Kerkrade plaats: kinderen voeren actie om te zorgen dat straks niemand meer doodgaat aan kanker.

 

Meer dan tien miljoen euro is het voorlopige eindbedrag van Alpe d’HuZes. Op 1 oktober wordt het definitieve eindbedrag bekend gemaakt. Geld dat gebruikt wordt om kankeronderzoek te financieren. Het bedrijf Hart van Holland stelt op 1 oktober zijn locatie in Nijkerk beschikbaar. Op deze manier kan de twaalfde editie van Alpe d’HuZes feestelijk worden afgesloten.

 

Kinderen nemen stokje over

Tijdens deze dag dragen de deelnemers en vrijwilligers van Alpe d’HuZes symbolisch het stokje over aan de jongste generatie: de deelnemers van Alpe d’HuKids. Kinderen fietsen, wandelen of hardlopen zo vaak mogelijk een rondje van 3,3 kilometer door het centrum van Kerkrade.

Alpe d’HuKids krijgt van de gemeente Kerkrade alle hulp en ruimte om dit bijzondere evenement voor kinderen zonder kosten te organiseren. De Markt, het plein in het hart van de stad, is het start- en finishplein van Alpe d’HuKids en wordt het decor van een groots kinderevent. Inmiddels is de inschrijving geopend en kunnen kinderen in de leeftijd van 8 tot en met 14 jaar zich inschrijven via https://www.alpedhukids.nl/deelnemers/aanmeld-formulier-deelnemer/.

 

Stichting Alpe d’HuKids Nederland

Vorig jaar is Alpe d’HuKids gestart als evenement onder de vleugels van Alpe d’HuZes. Sinds maart 2017 staat Alpe d’HuKids op eigen benen en is het een zelfstandige stichting. Wel is de organisatie in naam, kernwaarden en uitvoering verbonden met Alpe d’HuZes.
Waarom een aparte stichting Alpe d’HuKids? Het werk dat binnen beide stichtingen moet worden gedaan en de belasting die dat voor de vele vrijwilligers meebrengt, heeft geleid tot loskoppeling van de twee organisaties. Dit betekent dat Alpe d’HuKids nu zijn vleugels uitslaat onder de naam Alpe d’HuKids Nederland.

 

Niemand meer dood aan kanker

Het geld dat Alpe d’HuZes en Alpe d’HuKids inzamelen, wordt via KWF Kankerbestrijding besteed aan onderzoekprojecten waar de patiënt centraal staat. Het geld van Alpe d’HuKids is speciaal bestemd voor onderzoek naar kinderkanker. Het uiteindelijke doel is dat niemand straks meer doodgaat aan kanker. 


 

 Nieuws bericht 8-4-2017

 

Alpe d'HuKids Nederland zal op 30 april aanwezig zijn tijdens de Kick Off van Alpe d'HuZes in Nationaal Sportcentrum Papendal

 

Kom gerust naar ons hoekje voor informatie over Alpe d'HuKids Nederland 2017, een babbeltje of om te kijken naar de mooie reportage van onze 1e editie.


 

 

Persbericht  22-3-2017

____________________________________________________________

 

Stichting Alpe d’HuKids Nederland op eigen benen.

 

Op woensdag 15 maart is de stichting Alpe d’HuKids Nederland officieel opgericht. Fungeerde het event verleden jaar nog onder de vleugels van moederorganisatie Alpe d’HuZes, nu bereikt zij de status van volwassenheid en gaat op eigen benen verder. Uiteraard zal de “bloedband” en daarmee ook samenwerking met Alpe d’HuZes blijven bestaan. Zo zullen de kernwaarden eensluidend zijn.

 

Op zondag 1 oktober is er weer Alpe d’HuKids Nederland in Kerkrade, het evenement waarbij kinderen tussen de 8 en 14 een pittig parcours fietsen of lopen om geld op te halen voor de strijd tegen kanker. Daarnaast zal ook dé Saamhorigheidsloop voor iedereen die mee wil doen niet ontbreken. Afgelopen jaar haalden 146 kinderen tijdens de eerste editie bijna 42 duizend euro op.

 

 

Ambassadeurs

Yente Theunissen is zeven jaar en kreeg leukemie toen ze 3 jaar oud was. Ze lag toen heel lang in het ziekenhuis en kreeg veel prikken en vieze drankjes, wat ze niet leuk vond. Gelukkig is ze nu weer beter. Haar motivatie om dit jaar weer mee te doen: “Ik wil dat er meer kinderen beter worden. Ze moeten veel missen op school als rekenen, taal en tekenen. Er is veel onderzoek nodig om ervoor te zorgen dat geen kinderen meer ziek worden. Daarom doe ik weer mee.” Yente is ambassadeur van Alpe d’HuKids Nederland 2017.

 

 

 

 

Doel

De stichting streeft één belangrijk doel na: dat er niemand meer dood gaat aan kanker. Met Alpe d’HuKids Nederland wil men kinderen de kans geven hún steentje bij te dragen. Maar vooral ook de kinderen laten ervaren hoe belangrijk het is om je belangeloos in te zetten voor een ander. Juist dat mooie gevoel van saamhorigheid wil men in de harten van kinderen laten landen. Naast het evenement in Kerkrade zorgt Alpe d’HuKids Nederland ook voor huiswerkbegeleiding voor kinderen die tijdens Alpe d’HuZes mee zijn naar Frankrijk.

 

Organisator Roland Willems:

“Helaas komen veel kinderen in hun omgeving in aanraking met kanker, bijvoorbeeld in hun familie of in hun klas. Met Alpe d’HuKids Nederland krijgen kinderen de kans met elkáár voor zo’n belangrijk doel te strijden. Prachtig om te zien hoe zulke jonge kinderen zich inzetten voor anderen.”

 

 

Wil jij zelf of met je klas meedoen aan Alpe d’HuKids Nederland op 1 oktober? Of wil je meer informatie?

Neem dan contact op met Roland Willems, of 045-5454103


 

Alpe d’HuKids Nederland verzorgt, i.s.m.

 

Groeien & Bloeien, onderwijsadviezen en coaching, huiswerkbegeleiding tijdens Alpe d’HuZes 2017.