Onze ambassadeur is vandaag 7-10-2017 jarig

Ambassadeur Alpe d’HuKids Nederland:

Yente Theunissen

 

Toen Yente 3 jaar was kreeg ze leukemie. Ze lag toen heel lang in het ziekenhuis en dit vond ze niet leuk. In het ziekenhuis probeerden de dokters haar kankercellen weg te krijgen. Ze kreeg toen veel prikken en vieze medicijnen.

 

Hiervoor heeft ze veel kralen gekregen voor mijn kanjerketting. Gelukkig is ze nu, sinds tweeëneenhalf jaar, weer beter. Toen ze hoorde van Alpe d'HuKids Nederland wilde ze graag meedoen. Ze hoopt heel veel geld op te halen zodat de dokters betere medicijnen aan de zieke kindjes kunnen geven en ze zo sneller beter worden.

 

1. Hoe wist jij dat Alpe d’HuKids Nederland bestond?

“Mijn moeder had op school hierover gehoord. Twee jongens, bij mij op de basisschool,  hadden zich al aangemeld om mee te fietsen. Mijn moeder vertelde hierover en vroeg of ik het leuk zou vinden om ook mee te doen. Dit vond ik natuurlijk erg leuk en belangrijk.”

2. Je hebt een mooie kralenketting! Kun je mij er meer over vertellen?

“Tijdens mijn behandeling tegen leukemie kreeg ik voor elke prik, echo, chemo en voor nog veel meer andere dingen een kraal. Elke kraal heeft zijn eigen betekenis. Ik vind het petje de mooiste. Deze kreeg ik toen mijn haren uitvielen. Ook de bloemenkraal vind ik erg mooi. Dit is de laatste kraal aan mijn ketting. Deze kreeg ik toen ik klaar was met alle vieze medicijnen.”

3. Waarom vind jij het belangrijk dat er zoveel mogelijk kinderen mee doen aan Alpe d’HuKids Nederland?

“Op die manier kunnen we veel meer geld ophalen om betere medicijnen te maken om zieke kinderen weer beter te maken.” 

4. Wat ga je doen / heb jij allemaal gedaan om zo veel mogelijk geld in te zamelen?

“Mijn papa en mama en opa’s en oma’s hebben mij goed geholpen om geld te verzamelen. Zij hebben aan heel veel vrienden, kennissen en collega’s gevraagd of ze mij wilden sponseren. Ook stonden er op een aantal plekken spaarpotjes waar mensen dan centjes in konden doen.”

5. Hoe vond je het om mee te doen aan Alpe d’HuKids Nederland 2016?

 

 

“Ik vond het enorm leuk maar ook vermoeiend. Bij de finish begonnen er mensen te klappen voor mij. Dit vond ik erg leuk. Toen ik klaar was kreeg ik een medaille en een certificaat. Dit heb ik ook meegenomen naar school om aan mijn juf en klasgenootjes te laten zien.” 

6. En als je dat dan in één woord moest vertellen?

“SUUUUUUUPERLEUK!”

 

Korte informatie over Yente (door haar ouders)

Toen Yente ALL (Acute Lymfatische Leukemie) kreeg was ze 3;3 jaar oud (januari 2013). Haar broertje Yori was toen net een half jaar. De eerste drie maanden van de behandeling heeft Yente bijna permanent in isolatie in het AZM gelegen. We waren zeer bang voor infecties en bezoek was in deze tijd ook minimaal. Deze periode was voor ons als gezin heel heftig. Je wilde graag thuis zijn voor Yori, maar je wilde ook in het ziekenhuis zijn. Wij, als ouders, hebben ons veel afgewisseld. 

Yente is in deze periode zeer verzwakt en kon toen ook niet meer lopen. Ze heeft dit, met behulp van intensieve fysiotherapie, weer opnieuw moeten leren. Wij als ouders vinden het dan ook enorm knap dat ze het hele rondje van Alpe d’HuKids Nederland gerend heeft.

Daarnaast was het voor haar ook niet meer mogelijk normaal te eten. Door de chemo waren alle slijmvliezen in zowel mond als maag/darm aangetast. Gewone voeding kon ze niet meer verdragen, ze kreeg sonde-voeding om op krachten te blijven. Ook eten heeft ze beetje bij beetje weer moeten uitproberen.

Gelukkig ging het na een half jaar intensieve chemo-behandeling weer rustig bergopwaarts en kon ze zelfs in oktober 2013, toen ze 4 werd,  samen met haar leeftijdsgenootjes naar school. 

Op school waren alle leerkrachten op de hoogte van haar situatie en werd er goed rekening gehouden met wat Yente wel en niet kon. 

Februari 2015 kreeg ze haar langverwachte bloemenkraal!

 

Mochten er nog vragen zijn kun je het contactformulier invullen.