Marjan en Harrie Mulder schenken dé Bas Mulder-fiets aan de stichting Alpe d'HuKids Nederland.

 

 

 

Vandaag 6-4-2019 mocht onze bestuurvoorzitter, Roland Willems, uit handen van Marjan en Harrie Mulder, de ouders van Alpe d'HuZes-icoon Bas Mulder, dé fiets waarmee vele malen door een kind de Alpe d'Huez is beklommen, in ontvangst nemen. 

De fiets zal toekomstig bij evenementen van Alpe d'HuKids Nederland ter beschikking worden gesteld aan het kind dat een fantastische motivatie aan de dag legt t.o.v. de strijd tegen (kinder)kanker én, net als Bas, een zeer positieve levenhouding laat zien, ook bij tegenslag. 

Het bestuur van Alpe d'HuKids Nederland is zeer trots op deze geste en bedankt Marjan en Harrie van ganzer harte voor hun ondersteuning.

Waarom de Bas Mulder-fiets?

De ouders van Alpe d’HuZes-voorbeeld Bas Mulder, Harrie en Marjan Mulder, hebben onlangs de Bas Mulder-fiets geschonken aan Alpe D’HuKids Nederland. Op die manier krijgt Bas Mulder ook een vast plekje in onze organisatie en actiedag.

 

Wie was Bas Mulder?

Bas Mulder was een van de vele jonge deelnemers aan Alpe d’HuZes en het toonbeeld van goed en gelukkig leven met kanker. Ondanks lymfeklierkanker wist hij de berg meerdere keren te bedwingen. Gedurende de vier jaar van zijn ziekte wist hij mensen van alle leeftijden te inspireren en te laten inzien dat je altijd iets van je leven kunt maken. Hoe moeilijk ook en hoe kort soms. Zijn motto was: aan wat je overkomt kun je veelal niets doen, aan hoe je ermee omgaat des te meer.

Bas is op 9 september 2010 op 24-jarige leeftijd overleden. Zijn vader maakte enkele banken die geplaats zijn op de heide bij Ermelo en Nunspeet. Ter ere van Bas heeft de Stichting Alpe d'HuZes de Bas Mulder Award in het leven geroepen. Met deze prijs inspireren wij jonge wetenschappers om het uiterste van zichzelf te geven. In creatieve en onafhankelijke zin. In geestelijk en fysiek opzicht. Nooit opgeven. Niet tijdens het leven en zeker niet tijdens het onderzoek. Er is ook een Bas Mulder-bocht. Deze bevindt zich op de Alpe d’Huez in Frankrijk en wordt ook wel de )-bocht genoemd.

 

 

Waarom de Bas Mulder-fiets?

Zijn motivatie, instelling, uitstraling en positieve levenswijze zorgden ervoor dat Bas door zijn omgeving als zeer bijzonder werd gezien. Na zijn overlijden werden meerdere prachtige initiatieven ontplooid. Een daarvan is de Bas Mulder-fiets, die speciaal door Gazelle is gebouwd. De fiets draagt de naam Bas en is gespoten in de door hem zo geliefde kleur blauw. Door deze fiets ter beschikking te stellen en daarmee de positieve instelling van Bas in herinnering te blijven roepen, wil de Stichting B.A.S. kinderen stimuleren ook te gaan fietsen.  De fiets (vanwege zijn maat) is bedoeld voor kinderen tussen de 12 en 14 jaar.

 

Ambassadeur

Vanaf 2017 zal de ambassadeur van Alpe d’HuKids van dat betreffende jaar op de fiets over het parcours rijden. Indien dat niet mogelijk is (de ambassadeur is fysiek niet in staat op deze fiets te rijden) mag de ambassadeur een vertegenwoordiger aanwijzen.

 

Biografie

Onze bestuursvoorzitter en algemeen clustercoördinator, Roland Willems, is door de ouders van Bas Mulder verzocht zijn biografie te schrijven. Deze zal medio 2018 gepresenteerd worden.